Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Μουσικά σεμινάρια στο Μουσικό Σχολείο Δράμας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Drucken

 

Για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Σχολείο Δράμας συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συγκεκριμένα με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με στόχο να διευρύνει τις μορφωτικές ευκαιρίες του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών του.

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης 4 Μαρτίου 2014 και θα διαρθρωθεί σε τρείς ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις σπουδές στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (σύστημα εισαγωγής, πρόγραμμα σπουδών, ειδικεύσεις, διδάσκοντες, υλικοτεχνικές υποδομές, καλλιτεχνικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες, επαγγελματικές προοπτικές). Στη δεύτερη ενότητα θα λειτουργήσουν παράλληλα τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια (διδακτικής της θεωρίας της μουσικής, μεθόδων μελέτης και διδασκαλίας πνευστών οργάνων, παραγωγικής μελέτης στα έγχορδα και προοπτικές, ελληνικής παραδοσιακής – δημοτικής – μουσικής), ενώ στην τρίτη ενότητα θα δοθεί μια σύντομη συναυλία από τους διδάσκοντες του Τμήματος.

Στα σεμινάρια εισηγητές θα είναι έγκριτοι επιστήμονες και διδάσκοντες στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο εργαστήριο διδακτικής της θεωρίας της μουσικής ο Λέκτορας, κ. Πέτρος Βούβαρης. Στο εργαστήριο μεθόδων μελέτης και διδασκαλίας πνευστών οργάνων ο Αναπληρωτής Καθηγητής, κ. Κωστής Χασιώτης. Στο εργαστήριο παραγωγικής μελέτης στα έγχορδα και προοπτικές ο Επίκουρος Καθηγητής, κ. Ευγένιος Πολίτης. Και, τέλος, στο εργαστήριο ελληνικής παραδοσιακής (δημοτικής) μουσικής ο Λέκτορας, κ. Μάνος Αχαλινωτόπουλος.