Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Σύσκεψη Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την εκτίμηση της κατάστασης της γέφυρας του Ποταμού Νέστου

Imprimer
sopp231120181 sopp231120182

 

 

Το κατεπείγον θέμα της εκτίμησης της κατάστασης της γέφυρας του Ποταμού Νέστου, η οποία βρίσκεται στα όρια του οικισμού Παρανεστίου, απασχόλησε την σύσκεψη του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της ΠΕ Δράμας.

                Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Χρήστου Μέτιου και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Αργύρη Πατακάκη, συμμετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ. κ.Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, η Δήμαρχος Παρανεστίου κα Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παπαθανασίου, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

                Κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας κ.Θεόδωρου Σιδηρόπουλου και πρότασης του Προέδρου του Σ.Ο.Π.Π. και Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας κ.Αργύρη Πατακάκη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα που θα προκύψουν αν δεν επισκευαστεί η γέφυρα και διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς και η εξεύρεση λύσεων που πρέπει να δοθούν με την λήψη των αναγκαίων μέτρων.

                Αποφασίστηκε προσωρινά έως την Δευτέρα να επιτρέπεται η διέλευση από την γέφυρα μόνο επιβατικών αυτοκινήτων και πολύ ελαφριών φορτηγών, βάρους έως και δέκα (10) τόνων.

                Ενόψει των αποτελεσμάτων που θα υποβληθούν από Ειδική Τεχνική Επιτροπή και των πορισμάτων των ειδικών τεχνικών, αποφασίστηκε η σύγκλιση νέου Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, προκειμένου για την επανεκτίμηση της κατάστασης έτσι όπως αυτή θα διαμορφωθεί.