Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Πρόγραμμα εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων έτους 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Imprimer

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

 

Την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

              Ώρα 10:15 π.μ. : Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου (προσέλευση 09:45 π.μ.).

Ώρα 11:30 π.μ : Παράθεση δεξίωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο γραφείο του, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενόψει του εορτασμού του Νέου Έτους και τις καθιερωμένες ευχές από φορείς και πολίτες.

               Ορίζεται η φωταγώγηση των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, όπως και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, από τη δύση του ήλιου μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

 

Στις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

 

                Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι Βουλευτές του Νομού Δράμας, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Α.Μ.Θ., ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Α.Μ.Θ, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού Π.Α.Μ.Θ., ο Δήμαρχος Δράμας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δράμας , ο Δήμαρχος Δοξάτου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Προσοτσάνης, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ.Νευροκοπίου, ο Δήμαρχος Παρανεστίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παρανεστίου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας, o Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, οι Δικαστικές αρχές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, καθώς και επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Δράμας και οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας.

 

Παρακαλούνται να μεριμνήσουν:

Τα σχετικά με τη δοξολογία, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την αντιπροσωπεία του στρατού και το άγημα η Ανώτατη Διοίκηση Φρουράς Δράμας

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

 

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ώρα 07.30 π.μ.-10:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης (προσέλευση 09:45 π.μ.).

Ώρα 10:00 π.μ.-10:30 π.μ.: Τέλεση Αγιασμού των Υδάτων

Ώρα 11:30 π.μ.: Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Αγίας Βαρβάρας

 

Παρακαλούνται να μεριμνήσουν:

Τα σχετικά με την Θεία Λειτουργία, τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την αντιπροσωπεία του στρατού και το άγημα η Ανώτατη Διοίκηση Φρουράς Δράμας

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.